Израелската армия днес потвърди, че през нощта е елиминирала лидера на

...
Израелската армия днес потвърди, че през нощта е елиминирала лидера на
Коментари Харесай

Израелската армия потвърди, че е убила лидера на Хамас в Ливан

Израелската войска през днешния ден удостовери, че през нощта е " отстранила "  лидера на палестинското придвижване " Хамас "  в Ливан, където силите ѝ правят интервенции против ливанската въоръжена формация " Хизбула ", съобщи Ройтерс.

През нощта армията " нападна и отстрани терориста Фатех Шериф, шеф на ливанския клон на терористичната организация " Хамас ", оповестиха в изказване израелските въоръжени сили и прибавиха, че той е бил " виновен за координирането на терористичните дейности на " Хамас "  в Ливан с сътрудници на " Хизбула ".

" Той, също така, е виновен за опитите за набиране на сътрудници и обезпечаване на оръжие за " Хамас "  в Ливан ", се споделя още в изказването и се показва, че армията и Шин Бет ( организацията за вътрешна сигурност на Израел) не престават да " работят против всеки, който съставлява опасност за жителите на страната Израел ".

По-рано през днешния ден в свое изказване " Хамас "  каза, че водачът на организацията в Ливан – Фатех Шериф Абу ел Амин, който е и член на управлението на придвижването в чужбина, е бил погубен при удар по дома му в палестинския бежански лагер " Ал Бас ", в южната част на Ливан.

Според ливанската новинарска организация АНИ въздушният удар против " Ал Бас ", покрай град Тир, е първият по рода си против този бежански лагер.  

Фатех Шериф е бил и чиновник на Агенция за подкрепяне на палестинските бежанци и трудоустрояването им (УНРВА), само че съгласно Агенцията през последните месеци е бил пуснат в административен отпуск, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Фатах аш Шариф беше чиновник на УНРВА, който беше пуснат в неплатен административен отпуск през март и беше разследван след изказвания, получени от УНРВА по отношение на политическите му действия ", се споделя в изказване на Агенцията на Организация на обединените нации до Агенция Франс Прес.

" През деня той е бил ръководител на учителския съюз на УНРВА, а през нощта е бил началник на " Хамас "  в Ливан ", сподели пред Агенция Франс Прес представител на израелската войска.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР